“A visionary country”. Met die woorden meldde Wesley Sneyder zijn volgers op Instagram dat hij per heden werkzaam is voor Al Gharafa in Doha Qatar. Sneijder zal in de oliestaat niet alleen optreden als voetballer, maar tegelijkertijd ambassadeur worden voor het WK dat in 2022 Qatar aandoet. Nu moeten we de politieke antenne van Wesley Sneijder niet overschatten, maar het mag toch voor gefronste wenkbrauwen zorgen dat de Nederlander zijn diensten aanbiedt aan een dergelijk besmet wereldkampioenschap.

opi-cardosoHet WK in Qatar is misschien wel het slechtste idee ooit in het toch al niet onaanzienlijke repertoire blunders van de FIFA. Een eindtoernooi dat door de hitte midden in het clubvoetbalseizoen moet gaan plaatsvinden. Stadions die onder mensonterende omstandigheden tot stand moeten komen en overal de geur van steekpenningen die FIFA naar Qatar moesten lokken. Het is voorwaar geen cv waar je als voetballer eens lekker voor als lobbyist wilt gaan spelen.

Wesley Sneijder heeft daar – ongetwijfeld gemotiveerd door heel veel geld – een stuk minder moeite mee. Het blijft pijnlijk dat voetballers en trainers als Ronald de Boer, Guus Hiddink en Bert van Marwijk zo lichtzinnig omspringen met iets als principes, zodra er een sjeik of dubieuze Russische ondernemer met een zak geld op de stoep staat. In navolging van Bert van Marwijk zal ook Wesley Sneijder ongetwijfeld de mantra herhalen dat je sport en politiek gescheiden moet houden. Het pijnlijke is dat de voetballer annex Qatar-ambassadeur dat waarschijnlijk zelf nog gelooft ook.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту