Het was een berichtje in de kantlijn van Ajax a�� Heerenveen. Amin Younes weigerde in de laatste minuten in te vallen. Trainer Ten Hag wilde hem de laatste minuten laten spelen als beloning voor een goede invalbeurt vorige week en zijn inzet tijdens de training in de week erna. Younes pleegde werkweigering volgens de critici aan tafel bij Studio Voetbal. Klopt in essentie ook wel. De trainer zelf gaf voor de camera een kalme reactie. Het leek alsof hij ‘de kwestie Younes’ niet groter wilde maken dan het is. Wat in het geval van Younes niet zo moeilijk is..A�Natuurlijk kun je hier een groot probleem van maken, maar eigenlijk heeft de DuitserA�gewoon groot gelijk.

opi-publieksspeler1Als je iemand wilt belonen omdat hij het zo goed doet op de training of in een eerdere wedstrijd, dan geef je hem serieuze speeltijd. Maar iemand een paar minuten voor tijd bij een voorsprong van 3-1 laten invallen, is bijna mishandeling. Het aantal bruikbare ballen dat je in die tijd zult krijgen, is miniem en dus loop je er voor spek en bonen bij. Met een beetje pech heb je daarvoor ook nog een half uur warmgelopen met als reden dat je beschikbaar’ moet zijnA�voor het geval dat er iemand geblesseerd raakt. Younes’ reactie was daarom prima te begrijpen en eigenlijk ook een goed signaal.

Want de wissels tussen de 85ste minuut en het eindsignaal vormen een van de hardnekkigste vormen van spelbederf. Ze hebben maar tot doel om tijd te rekken of te ontregelen. Iets wat nog te begrijpen is wanneer je in een degradatie- of kampioenswedstrijd zit en de marge klein is en je onder druk staat. Maar als je met 3-1 voorstaat, de tegenstander alle hoeken van het veld laat zien en je seizoen al verloren is, dan zou je eigenlijk willen dat alle spelers zo reageren als de kleine Duitser. Trainers zullen het onprofessioneel vinden, maar laten wij als liefhebbers iedereen koesteren die een wissel in de laatste minuut voorkomt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту