Zondag vond in het Feyenoord Museum de laatste aanvoerdersraad van dit seizoen plaats. Aanvoerders van allerlei teams waren daar uitgenodigd door De Aanvoerders. Een initiatief van onder anderen Aron Winter in samenwerking met de Stichting Meer Dan Voetbal. Er waren aanvoerders uit alle geledingen: veteranen, jeugd, eredivisie dames, amateurs en zelfs de aanvoerster van Oranje was aanwezig. Bijeen om vijf golden rules op te stellen en aan te bieden aan Ivo Opstelten. Vijf regels waarmee zij ervoor willen zorgen dat we nog heel lang op een mooie manier kunnen genieten van de sport die ons zo lief is.

opi-publieksspeler1De kracht van het initiatief is dat het vanuit de sport zelf komt. Niet opgelegd door overheid of KNVB. Eenvoudige afspraken, door iedere voetballer en bij iedere club uit te voeren. Opgesteld vanuit degenen die ze ook daadwerkelijk kunnen en moeten naleven. Sociale controle als het ultieme middel om onze sport mooi te houden. Zodat zij die op een voetbalveld horen zich er thuis en gesterkt voelen. Unieke zelfregulering in een sport waar het allerhoogste orgaan niet durft toe te geven dat zij een foute keuze heeft gemaakt in de toewijzing van een WK.

Hierna werd de bekerfinale bekeken, waarvan het verloop inmiddels bekend is. Een kleine groep wist het te verpesten voor de grote groep welwillenden. Vervolgens roept iedereen dat dit niets te maken heeft met voetbal, maar toch gebeurt dit alleen bij onze sport. Tegelijkertijd geldt dat, als andere sporten ervan gevrijwaard blijven, dit ook moet kunnen in het voetbal. Laten we er daarom voor zorgen, uiteraard met steun van de overheid, dat dit soort figuren zich niet meer welkom voelt in een stadion. Hoe? Beloon de goede supporters en steun hen. Geef de macht en regie aan de goedwillende supporters, zorg dat zij het stadion vullen en de raddraaiers zich niet welkom voelen. Soort van zelfregulering, het schijnt te kunnen in het voetbal.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту